X

آرشیو اخبار

تاریخ انتشار: پنجشنبه 25 مرداد 1403
توصيه هاي کارشناس سلامت خانواده، جمعیت  و مدارس معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكئ ايلام به زائرين در پخش زنده شبكه سه سيما

  توصيه هاي کارشناس سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكئ ايلام به زائرين در پخش زنده شبكه سه سيما

امتیاز: Article Rating

خانم زینب الیاسی كارشناس گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مركزبهداشت استان ايلام در برنامه زنده شبكه سه سيما به توصيه هاي بهداشتي براساس طب ایرانی جهت زائر اربعين حسيني پرداخت.

در مراسم اربعین حسینی امسال با توجه به طولانی بودن مسافت و گرمای هوا، احتمال انتقال بیماری های واگیر، خطر گرمازدگی و خطر بروز مشکلات بهداشتی و درمانی برای برخی از زائرین عزیز وجود دارد. لذا ضروریست تا زائرین به نکات و مسائل مهم بهداشتی زیر توجه داشته باشند:

تدابیر پیش از سفر:

  1. بررسی حالت مزاجی و در صورت لزوم کاهش وزن و زدودن مواد زاید از بدن به شیوه متناسب با هر فرد تحت نظر پزشک متخصص طب سنتی ایرانی
  2. شروع تمرین و عادت دادن بدن به حرکت با انجام منظم ورزش و تغییر عادات خوردن و خوابیدن به منظور جلوگیری از تغییرات ناگهانی در عملکرد اعضای بدن
  3. به همراه داشتن داروهایی که به طور منظم باید مصرف ‏شوند.
  4. همراه داشتن مقدار کمی از تعدادی از این گیاهان یا فراورده‏های گیاهی توصیه می‏شود: سیر، زنجبیل، کشمش، انجیر، لیموترش، آلو، سماق، عسل، بابونه، آویشن، ختمی، خاکشیر، عرق کاسنی، عناب، گلاب، سکنجبین، روغن گل سرخ، روغن بنفشه-بادام، روغن بابونه، رب انار، رب به. .مصرف برخی از این موارد مثل سیر در سالمندان و همزمان با مصرف داروهای قلبی و ضد انعقادی باید با نظر پزشک یا حداقل حسب تجربه قبلی باشد.
  5. خوراک های کم حجم و پر انرژی مانند توت خشک، کشمش یا مویز، مغزهای خام مانند بادام، فندق و پسته و... را فراموش نکنید.
  6. قطره موضعی یا ژل های گیاهی حاوی عصاره میخک برای کنترل درد دندان تا ویزیت دندان پزشک به همراه داشته باشید.

تدابیر در هنگام سفر

-رفع تشنگی و عطش

  1. از خوردن چربی ها و خوراکی های سرخ کردنی و چرب، میوه های گرمسیری چون خرما، موز و انبه، خوردنی های عطش آوری چون سیر و پیاز خام، بادمجان، کشک، ماکارونی، کنسروها، شیرینی های

خیلی شیرین و چرب و... پرهیزکنید.

  1. تشنگی، لزوماً با نوشیدن آب برطرف نمی شود، پس بیشتر سوپ جو، خوراک های دارای آلوبخارا، تمرهندی و زرشک، شربت سکنجبین، شربت آبلیمو یا شربت بیدمشک با گلاب یا آب آلو، تمر یا زرشک، خا کشیر، عرق کاسنی(به تنهایی یا به همراه یک قاشق چای خوری تخم خرفه، ماءالشعیر طبّی به جای چای، خیار، کاهو و... میل کنید.
  2. افزودن اندکی سرکه یا سکنجبین به آب، جلوی ولع زیاد به نوشیدن آب را میگیرد.
  3.  طبیعت دوغ، سرد و تر است و اگر خیلی چرب، پرنمک و گازدار نباشد، میتواند بعنوان یک نوشیدنی مفید ضدتشنگی باشد.
  4. از مصرف خوردنی های ادرارآور مانند هندوانه و چای پررنگ پرهیزکنید چون با افزایش دفع ادرار در طول روز، موجب تشنگی بیشتر می شوند.
  5. بوئیدن و خوردن سیب گلاب، خیار، لیمو و گلاب تشنگی را کم میکند.
  6. اسپری کردن گلاب خنک به سر و صورت و شستشوی سر و گردن و سینه با آب خنک یا گلاب نیز بسیارمؤثر است. می توانید چفیه یا شال و مقنعه تان را با گلاب خنک تَرکنید.
تصاویر
  • توصيه هاي کارشناس سلامت خانواده، جمعیت  و مدارس معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكئ ايلام به زائرين در پخش زنده شبكه سه سيما
  • توصيه هاي کارشناس سلامت خانواده، جمعیت  و مدارس معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكئ ايلام به زائرين در پخش زنده شبكه سه سيما
ثبت امتیاز