معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خبر داد :
امتیاز:
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دکتر نیکونهاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام و رئیس مرکز بهداشت استان به مناسبت آغاز پویش ملی غربالگری دیابت و فشار خون بالا در گفتگوی خبری با روابط عمومی مرکز بهداشت استان عنوان کرد :
بیماریهای غیرواگیر مهمترین معضل نظام سلامت در بسیاری از کشورهای جهان، از جمله کشور ما محسوب میشود. چهار بیماری غیرواگیر اصلی، شامل بیماریهای قلبی - عروقی، سرطانها، بیماریهای مزمن ریوی و دیابت میباشند. وی در ادامه افزود : در حال حاضر، بیماریهای غیرواگیر به شکلی نامتناسب، کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط را تحت تاثیر قرار داده و نزدیک به سه چهارم از مرگهای ناشی از بیماریهای غیرواگیر در این کشورها رخ میدهد؛ به طوری که بیماریهای قلبی عروقی بیشترین میزان مرگ و میر مرتبط با بیماریهای غیرواگیر در جهان را موجب میشوند و بیش از 20 میلیون نفر در سال بواسطه این بیماریها میمیرند. دکتر نیکونهاد تصریح کرد : چهار عامل کم تحرکی، تغذیه ناسالم، مصرف الکل و دخانیات مهمترین عوامل خطر برای ابتلا به بیماریهای دیابت، پرفشاری خون، سرطان و بیماریهای مزمن تنفسی محسوب میشوند. به همین دلیل، سازمان جهانی بهداشت کنترل این بیماریها و عوامل زمینهساز آنها را به عنوان هدف برای کاهش 33% مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیرواگیر تا سال 1409 تعیین کرده است.
نیکونهاد افزود : با هدف افزایش پوشش شناسایی، مراقبت و کنترل بیماران و همچنین افزایش آگاهی جامعه ، پویش ملی سلامت تحت عنوان پویش ملی غربالگری بیماریهای دیابت و پرفشاری خون برای ارتقای برنامه سلامت خانواده از 20 آبان تا 15 دی در سراسر کشور اجرا میشود و مقرر شده است که در مناطق شهری و روستایی در سطح مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای بهداشتی و خانههای بهداشت و همچنین باراه اندازی تیمهای سیار برای غربالگری در ادارات، سازمانها و بخشهای خصوصی و همچنین استقرار ایستگاههای موقت ثابت یا سیار ، غربالگری دیابت و پرفشاری خون انجام شود. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در ادامه گفت: انجام آزمایش قندخون یا توسط دستگاههای خودپایش قندخون یا توسط آزمایشگاه انجام خواهد شد. گروه هدف برنامه کلیه افراد 18 سال و بالاتر و خانمهای باردار در هر گروه سنی میباشد. وی اظهار امیدواری کرد ، انتظار میرود در بازه زمانی مشخص شده 100% جمعیت روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر و حداقل 70% جمعیت شهرهای بالای 20 هزار نفر غربالگری شوند.شایان ذکر است ، این طرح با هدف شناسایی بیماران دیابتی و فشارخونی، مراقبت و پیگیری بیماران و آموزش مراجعین در خصوص عوامل خطر فشارخون بالا و دیابت و عوارض ناشی از این بیماریها اجرا خواهد شد.