X

آرشیو اخبار

تاریخ انتشار: چهارشنبه 29 اردیبهشت 1400
ششمین دوره هفته جهانی ایمنی راه ها: خیابان هایی برای زندگی، کمپین #Love30

  ششمین دوره هفته جهانی ایمنی راه ها: خیابان هایی برای زندگی، کمپین #Love30

امتیاز: Article Rating
حوادث ترافیکی یکی از معضلات مهم مرتبط با حوزه سلامت در جهان و کشورمان می باشد که این حوادث در سال آماری بالغ بر یک میلیون نفر در دنیا را به کام مرگ می کشاند. همچنین حوادث ترافیکی اولین علت مرگ در کودکان و جوانان 5 تا 29 سال بوده و هشتمین علت مرگ در همه سنین در دنیا است و متاًسفانه سومین علت مرگ در کشور و استان ایلام می باشد. مرگ های حوادث ترافیکی در کشورهای توسعه نیافته 3 برابر بیشتر از کشورهای توسعه یافته است. بیش از 50 درصد مرگ های حوادث ترافیکی مربوط به عابران پیاده، موتورسیکلت سواران و دوچرخه سواران است، یعنی آن دسته از افرادی که در سیستم طراحی راه ها مورد غفلت قرارگرفته اند.
با اینکه کشورهای توسعه نیافته دارای 1 درصد وسایل نقلیه و 9 درصد جمعیت جهان هستند، اما 13 درصد مرگ های حوادث ترافیکی در این کشورها به وقوع می پیوندد. این در حالی است که کشورهای توسعه یافته دارای 40 درصد وسایل نقلیه و 15 درصد جمعیت جهان هستند اما 7 درصد مرگ ها در این کشورها اتفاق می افتد.
فقدان ایمنی راه ها، بر سایر جنبه های سلامت همگانی تاثیر می گذارد به طوریکه فعالیت جسمانی مردم را کاهش می دهد. به دلیل ناایمنی راه ها، مردم کمتر تمایل دارند که پیاده روی و دوچرخه سواری کنند یا از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند. این امر منجر به افزایش بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی، بیماری های مزمن ریوی و دیابت می شود و از سوی دیگر افزایش استفاده از وسایل نقلیه موتوری باعث افزایش بیماری های تنفسی می شود. پیشگیری از مرگ های ناشی از حوادث ترافیکی در نهایت در کاهش بار تمام مرگهای قابل پیشگیری موثر است.
از مهمترین عوامل خطر حوادث ترافیکی می توان به؛ سرعت (مهمترین عامل مرگ ها و آسیب های ناشی از حوادث ترافیکی)، رانندگی تحت تاثیر مصرف الکل، عدم استفاده از کلاه ایمنی در موتورسیکلت سواران، نبستن کمربند ایمنی، عدم استفاده از صندلی مخصوص کودک در خودرو، رانندگی تحت تاثیر مصرف مواد و داروها و استفاده از تلفن همراه حین رانندگی اشاره نمود.
• هر 1 درصد افزایش میانگین سرعت، احتمال مرگ ناشی از حوادث ترافیکی را به میزان 4 درصد و احتمال وقوع تصادف شدید را به میزان 3 درصد افزایش می دهد.
• هر 5 درصد کاهش میانگین سرعت، تعداد مرگ های ناشی از حوادث ترافیکی را به میزان 30 درصد کاهش می دهد.
• در تصادف عابر پیاده با جلوی خودرو، وقتی سرعت خودرو از 50 کیلومتر به 60 کیلومتر در ساعت افزایش می یابد، احتمال مرگ عابر پیاده 4/5 برابر افزایش پیدا می کند.
• در تصادف دو خودرو با سرعت 65 کیلومتر در ساعت، احتمال مرگ سرنشینان 85 درصد است.
در نهایت با توجه به اهمیت موضوع حوادث ترافیکی، سازمان جهانی بهداشت اقدام به برگزاری دهه ایمنی راه ها (2021-2030) نموده که در سال جدید ششمین دوره هفته جهانی ایمنی راه ها (تاریخ 27 اردیبهشت لغایت 2 خرداد) با شعار خیابان‌هایی برای زندگی و کمپین #Love30 و با هدف ایجاد محدودیت سرعت 30 کیلومتر بر ساعت به عنوان استاندارد در مکان¬هایی که مردم با ترافیک مواجه هستند را تعیین نموده است.


تصاویر
  • ششمین دوره هفته جهانی ایمنی راه ها: خیابان هایی برای زندگی، کمپین #Love30
ثبت امتیاز