يك متخصص تغذيه گفت: مايعات بسيار خنك و چاي داغ هنگام افطار پي درپي نوشيده نشود چون نه تنها باعث رفع كامل عطش نميشود بلكه به ميناي دندانها آسيب ميرساند.
دكتر ضياء الدين مظهري در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره تغذيه صحيح در ماه رمضان اظهار كرد: داغ بودن چاي موجب مصرف قند فراوان همراه آن ميشود. اين كار با فلسفه روزهداري تفاوت دارد كه امساك در خوردن و آشاميدن است.
وي با بيان اينكه بهتر است، بين افطار و شام 30 تا 45 دقيقه فاصله باشد، گفت: ايجاد اين فاصله بين خوردن افطاري و شام، امكان پيشگيري از پرخوري و افزايش قند و وزن را فراهم ميكند.
مظهري اضافه كرد: هنگام افطار ميتوان آب ميوههاي خانگي نوشيد، چرا كه نياز بدن به قند را تامين ميكند، علاوه بر اين ماده، ميتوان شير و يك قاشق مرباخوري عسل، خرما يا كشمش و شيربرنج حاوي تكههاي ميوههاي خشك و خلال بادام، در اين وعده غذايي مصرف كرد.
وي تاكيد كرد: در اين وعده ميتوان از آشها و سوپهاي سبك استفاده كرد البته بهتر است آشهاي غير خانگي را مصرف نكرد، چرا كه آنها حاوي چربيهاي اشباع نشده هستند و نميتوان از سلامت كشك مورد استفاده در اين كشكها اطمينان حاصل كرد.
مظهري اضافه كرد: افراد هنگام افطار بايد با آرامش غذا بخورند و آن را خوب بجوند. سپس قدم بزنند تا كم تحركي طول روز جبران شود. آنان ميتوانند در فاصله بين شام تا پيش از خواب مايعات مناسب بنوشند و حدود 30 گرم دانه مغزها را بخورند چون بسياري از نيازهاي بدن را رفع ميكنند.