X

آرشیو اخبار

تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 10 بهمن 1396
درباره آنفلوانزا بیشتر بدانیم

  درباره آنفلوانزا بیشتر بدانیم

امتیاز: Article Rating

  آنفلوانزا نوعی بیماری ویروسی است که با سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی‌حالی شدید نمایان می‌شود.این بیماری در موارد حاد به خصوص در خردسالان ممکن است باعث ذات الریه شود. سه گونه ویروس آنفلوآنزا به نامهای A B C وجود دارد . در حالت معمولی دورهی بیماری ۳ تا ۴ روز است .
علائم بیماری:
تب و لرز، سردرد، دردهای عضلانی از جمله کمردرد، خستگی، سرفه (که ممکن است با خلط همراه باشد.)، گلودرد، خشونت صدا، استفراغ. گلودرد خارش بدن کوفتگی از علایم شایع بیماری هستند. آنفلوانزا در تمام سنین به غیر از دوران شیرخوارگی دیده می‌شود. شیوع ناگهانی انواع مختلف آنفلوانزا تقریباً هر زمستان رخ می‌دهد و شدت آنها متفاوت است. همچنین کسانی که قبلا دچار این بیماری نشده اند امکان بروز این بیماری دربدن آنان بیشتراست.
علل بیماری:
ویروس های عامل انفلوانزا از سرده اورتومیکسو ویروس ها هستند. انفلوانزای شامل ویروس انفلوانزای A ، انفلوانزای B و انفلوانزای C . این ویروس‌ها در اثر تماس مستقیم یا غیرمستقیم (مثلاً استفاده از لیوان آلوده‌) گسترش می‌یابند.
عوارض بیماری:
هرچند دوره معمولی بیماری ۳ تا ۴ روز است اما چون در جریان آنفلوآنزا میکروب‌های دیگری به بدن حمله می‌کنند از این رو سبب پیدایش عفونت‌های ثانوی به خصوص در دستگاه تنفس هم می‌گردند و این بدان معنا است که آنفلوآنزا مقاومت بدن را کم کرده و آن را برای دچار شدن به بیماری‌های دیگر آماده می‌سازد. به کار بردن ماسک، گندزدایی هوای اتاق بیماران و جدا کردن سریع مبتلایان از افراد سالم تا حدی مانع شیوع آنفلوآنزا می‌شود.

توصیه های بهداشتی:
1- از دست دادن و روبوسی خود تا حد امکان بکاهند.
2- در صورت داشتن علایم سرماخوردگی از حضور در اجتماعات بپرهیزند تا دیگران را بیمار ننمایند.
3- دست های خود را مرتب و با دقت با آب و صابون بشویند، به ویژه هنگامی که از بیرون به منزل بر می گردند.
4- در مدارس سعی شود دانش آموزان مبتلا به علایم سرما خوردگی تا زمان بهبودی کامل به منزل هدایت شوند همچنین این اصل در مهد کودک ها نیز رعایت شود .
5- در صورت بروز علایم سرماخوردگی، با مصرف مایعات سبب تسریع در بهبود بیماری شوید.
6- در صورت شدید بودن علایم به پزشک مراجعه نمایید
7- استفاده از ماسک معمولی در بیماران به منظور پیشگیری از گسترش ویروس در جامعه توصیه می شود.
8- هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را با گودی آرنج بگیرید.
9- خانم های باردار در رعایت اصول پیشگیری دقت کامل داشته باشند.

معاونت بهداشتی ایلام- گروه مبارزه با بیماریهای واگیر

تصاویر
  • درباره آنفلوانزا بیشتر بدانیم
ثبت امتیاز