X

آرشیو اخبار

تاریخ انتشار: دوشنبه 10 مهر 1396
آینده ای بهتر با مشارکت سالمندان_روز جهانی سالمندان گرامی باد

  آینده ای بهتر با مشارکت سالمندان_روز جهانی سالمندان گرامی باد

امتیاز: Article Rating

    پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: وجود پیران سالخورده بین شما باعث افزایش رحمت و لطف پروردگار و گسترش نعمت‌های الهی بر شماست. 

 سالمندی بنا به تعریف سازمان جهانی بهداشت ، عبور از مرز شصت سالگی است و برای تمام افرادی که از حوادث و اتفاقات زندگی جان سالم بدر برده اند و جوانی و میانسالی را پشت سر گذاشته اند ، این دوران تحقق پیدا می کند ،در واقع سالمندی بخشی از روند طبیعی زندگی انسان محسوب می شود وگذشت زمان ، بیماریهای جسمی ،مشکلات روحی و شرایط محیطی عواملی هستند که در این روند موثر می باشند.
افزايش طول عمر انسانها و اضافه شدن جمعيت سالمندان يكي دستاوردهاي قرن 21 بوده و سالخوردگي جمعيت پديده اي است كه برخي از جوامع بشري با آن روبرو شده ويا خواهند شد.
امروزه ، جمعيت 60 سال و بالاتر جهان تقريباً با جمعيت كودكان زير 5 سال برابري مي كند و پيش بيني مي شود كه در سال 2050 جمعيت سالمندان چندين برابر جمعيت كودكان زير 5 سال شود . در واقع جمعيت سالمند در جهان بيش از جمعيت كودكان زير 15 سال خواهد شد.
در 50 سال آينده جمعيت سالمندان به 2 بيليون نفر در جهان خواهد رسيد . اين گذار جمعيتي ( سالخوردگي جمعيت ) دركشورهاي توسعه يافته در طي 100 سال اتفاق افتاده است ليكن بدلايل متعدد اين تغييرات در كشورهاي در حال توسعه در عرض 25 سال اتفاق خواهد افتاد . بر اين اساس جوامع فقير تر زمان كمتري براي پيري جمعيت از نظر برنامه ريزي دارند.
معمولاً افراد سنین بالای 60 سال را سالمند می‌نامند. در ایران حدود 8.25 درصد جمعیت را سالمندان تشکیل می‌دهند یعنی حدود 6 میلیون سالمند در جامعه ما وجود دارند که این آمار رو به افزایش است و انتظار می رود تا سال 1430 این درصد به 26 درصد کل جمعیت کشور برسد.
 پیری یا سالمندی با یکسری تغییرات تدریجی در همه دستگاههای بدن همراه است. ضعف عضلات و کاهش قدرت انعطاف مفاصل، تغییرات در سیستم قلبی عروق و ریه‌ها و کاهش توان تحمل فعالیت‌ها، کاهش تراکم استخوانها، کندی حرکات، تضعیف سیستم ایمنی و همچنین بسیاری از تغییرات دیگر. نتیجه همه این تغییرات کاهش نیروی حیاتی و قدرت تطابق افراد سالمند است که منجر به یکسری مشکلات و محدودیت‌ها برای آنها می‌شود. بعلاوه، دوره سالمندی ممکن است با یکسری بیماریها همراه باشد. مهمترین این بیماریها، بیماریهای قلبی- عروقی، دردهای مفاصلی و پوکی استخوان، و برخی از سرطان‌ها هستند. منظور از بیماریهای قلبی عروقی شامل فشارخون بالا،سکته قلبی، نارسایی قلبی و همچنین سکته مغزی می‌باشد.
پیشرفت جامعه بشری ، بهبود وضعیت بهداشتی درمانی و افزایش امید به زندگی نهایتا موجب افزایش درصد جمعیت سالمند شده است. سالخوردگی جمعیت ، پیامد طبیعی افزایش امید به زندگی است. سالخوردگی جمعیت پدیده جهانی و رو به افزایش است جهان هر سال با در صد جمعیت سالمند بیشتر و سالمندان پیر تر روبروخواهد بود. حفظ تندرستی و سلامت سالمندان ، امری امکان پذیر بوده و نباید بیماری وناتوانی را جزء جدایی ناپذیر سالمندی دانست. طبیعی است هرچه افراد مسن تر باشند به مراقبت ها و خدمات بیشتری احتیاج دارند لذا برنامه ریزی برای ارتقا کیفیت زندگی سالمندان ضروری است.

تصاویر
  • آینده ای بهتر با مشارکت سالمندان_روز جهانی سالمندان گرامی باد
ثبت امتیاز