پيام دكتر نيكونهاد معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ايلام به مناسبت فرا رسيدن عيد سعید قربان و مصادف شدن اين عيد با روز هاي گرم سال و لزوم پيشگيري از شيوع بيماري هاي مشترک انسان و دام
امتیاز:
با توجه به فرارسیدن عید قربان و مصادف شدن این ایام با روزهای گرم سال و به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان خصوصا تب کریمه کنگو ، توصیه های بهداشتی ذیل برای ذبح دام مورد توجه جدی قرارگیرد:
✳️دام را از میادین تحت نظارت اداره دامپزشکی خریداری نمایید.
✳️ترجیحا کشتار دام را در کشتارگاه های تحت پوشش اداراه دامپزشکی انجام دهید.
✳️از سلامت دام توسط دامپزشک اطمینان حاصل نمایید، در غیر اینصورت خطر انتقال عامل بیماری به ذابحین در صورت ابتلا به بیماری در دام و یا عدم رعایت بهداشت فردی وجود دارد.
✳️افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
✳️گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ساعت در دمای ۴درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود
✳️جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ساعت نگهداری در دمای ۴درجه سانتی گراد، مصرف شود.
✳️به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنند.
✳️از محل هایی که اقدام به کشتار غیر مجاز دام می نمایند گوشت خریداری نکنید