X

آرشیو اخبار

تاریخ انتشار: دوشنبه 09 خرداد 1401
متن پیام دکتر علی نیکونهاد، سرپرست معاونت بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان به مناسبت 4 تا 10 خرداد روز جهانی و هفته اطلاع رسانی تیروئید:

  متن پیام دکتر علی نیکونهاد، سرپرست معاونت بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان به مناسبت 4 تا 10 خرداد روز جهانی و هفته اطلاع رسانی تیروئید:

امتیاز: Article Rating
غده تیروئید بزرگترین غده درون ریز بدن محسوب می شود. این غده نقش بسیار مهمی در تکامل سیستم مغزی عصبی جنین و نوزاد ایفا می کند. تکامل مغز در دوران جنینی وابسته به تیروئید بوده و بسیار اهمیت دارد و تاثیر مستقیم بر ضریب هوشی دارد. حساس ترین زمان در این دوره ابتدای سه ماهه سوم بارداری گزارش شده است. دومین زمان حساس در تکامل سیستم مغزی عصبی در طول عمر، ماه اول تولد نوزاد است.
در اکثر موارد بیماری معمولاً علامت اختصاصی ندارد و بدلیل اینکه علائم بیماری به تدریج و در مدت سه تا شش ماه اول زندگی بروز می کند تشخیص بیماری دیر داده شده و معمولا ضریب هوشی تحت تاثیر قرار می گیرد. بهترین راه تشخیص به موقع بیماری انجام نمونه گیری پاشنه پا نوزادان در سن 3-5 روزگی می باشد. علائم شایع بیماری کم کاری تیروئید در نوزادان شامل زردی طول کشیده، پف الودگی صورت و بدن، بزرگی زبان، هیپوترمی و اختلال تنفسی و... می باشد.بیماری کم کاری تیروئید زمانی اتفاق می افتد که به هر علتی غلظت هورمون های تیروئید در جریان خون نوزاد کم باشد. از سال 2008 میلادی فدراسیون جهانی تیروئید و بسیاری از انجمن های علمی تیروئید روز 25 می (4 خرداد)، را به عنوان روز جهانی تیروئید انتخاب کردند. به علت اهمیت این غده در بدن و شیوع بالای اختلالات آن در جهان و با هدف ارتقاء دانش همگانی و کارکنان بهداشتی درمانی در این راستا، در سال 2009 هفته اطلاع رسانی تعیین شد.
در سال 1400 بالغ بر 8000 نوزاد در استان از نظر ابتلاء به بیماری کم کاری تیروئید مورد غربالگری قرار گرفتند. از این تعداد 27 نوزاد مبتلا به کم کاری تیروئید تشخیص داده شده و تحت درمان قرار گرفتند.
تصاویر
  • متن پیام دکتر علی نیکونهاد، سرپرست معاونت بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان به مناسبت 4 تا 10 خرداد روز جهانی و هفته اطلاع رسانی تیروئید:
ثبت امتیاز