X

آرشیو اخبار

تاریخ انتشار: دوشنبه 02 تیر 1399
هفته جهانی سلامت مردان

  هفته جهانی سلامت مردان

امتیاز: Article Rating

هفته بین المللی سلامت مردان از 15 تا 21 ژوئن برگزار می گردد و در سال جاری، شیوع کووید 19 در دنیا و شدت ابتلا و مرگ و میر بیشتر مردان نسبت به زنان سبب شده است که این موضوع در صدر مسایل مطرح شده در هفته فوق قرار گیرد.

گرچه همه افراد جامعه از کوچک تا بزرگ و زن و مرد در معرض خطر کرونا ویروس هستند، اما سن و جنس به عنوان دو فاکتور مهم در ابتلا یا شدت علایم تاثیرگذارند. ابتلا و سن افرادی که علائم شدید تری پیدا می‌کنند یا ابتلا به کرونا در آنها منجر به مرگ می شود، در سالهای پایانی میانسالی و دوره سالمندی بیشتر است. همچنین تاکنون موارد آلودگی و شدت ابتلا و مرگ و میر در مردان بیشتر از زنان بوده و این افراد نیازمند مراقبت و توجه بیشتر هستند. مهمترین عواملی که در ابتلا و شدت بیشتر عوارض کووید 19 در مردان نقش ایفا می کنند و در مطالعات مختلف در نقاط مختلف دنیا مورد تاکید قرار گرفته اند، عبارتند از:

  1. ویژگیهای بیولوژیک مردان: مطالعات حاکی از آن است که برخی ویژگیهای بیولوژیک مردان آنان را نسبت به ابتلا به کووید19 آسیب پذیرتر از زنان می سازد. همچنین عامل ژنتیک مربوط به کروموزوم اضافی x در زنان و وجود هورمون استروژن در این گروه، بعنوان عواملی برای تقویت سیستم دفاعی، بهبودی سریعتر و کاهش شدت ابتلای آنان شناخته شده اند.
  2. مسئولیت خانوادگی مردان برای خرید اقلام مورد نیاز خانواده: اکثریت مردان میانسال، مسئولیت خرید اقلام مورد نیاز خانواده نیز به عهده داشته و در معرض خطر بیشتری قرار دارند. به همین جهت باید تعداد دفعات خرید را به حداقل ممکن برسانند و سعی کنند خرید اقلام مورد نیاز را یک جا خریداری نمایند.
  3. تاثیر مسائل فرهنگی بر ابتلای مردان: از جمله مهم ترین چالش ها باور غلط مردان مبنی بر برتر بودن و قوی‌تر بودن آنان نسبت به زنان و در نتیجه مغفول ماندن تمرکز بر سلامت خودشان است و به همین دلیل، مراجعه کمتری نسبت به زنان به مراکز درمانی داشته و یا کمتر به رعایت اصول بهداشتی تعریف شده مانند شستشوی مکرر دستها، استفاده از ماسک و دستکش مبادرت می ورزند.
  4. بیماریهای مزمن در مردان: درصد بالایی از مردان بخصوص در گروه میانسال، دارای بیماریهای مزمن زمینه ای غیرواگیر مانند انواع سرطانها، دیابت، بیماری قلبی عروقی و غیره هستند و به موجب این امر، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری کرونا و عواقب آن قرار داشته و نیازمند توجه و مراقبت بیشتری هستند.
  5. تغذیه ناسالم، فعالیت بدنی ناکافی و چاقی از دلایل مهم دیگری است که متاسفانه مردان را در معرض خطر ابتلا به کووید19و مقاومت پایین در مقابله با آن قرار می دهد. لازم است مردان برای محافظت از خود در مقابل کرونا ویروس و تقویت سیستم دفاعی بدن در مقابل این بیماری، ضمن فاصله گذاری اجتماعی، یک برنامه غذایی کامل و صحیح و فعالیت بدنی کافی داشته باشند. همچنین، فعالیت ورزشی مناسب نقش موثری  در بهبود ظرفیت قلبی و تنفسی افراد ایفا می کند.
  6. شیوع بالاتر استعمال خانیات در مردان: به دلیل آسیب دیدگی و عملکرد نامناسب ریه ها در استعمال کنندگان مواد دخانی، این افراد با شدت و وخامت بیشتری تحت تاثیر این ویروس قرار خواهند گرفت.
تصاویر
  • هفته جهانی سلامت مردان
ثبت امتیاز